فهرست مطالب
وزنه برداری بهترین روش برای ورزش کردن است و اگر به دنبال وسیلهای برای انجام تمرینات قدرتی هستید، خرید میله هالتر خانگی یا باشگاهی شاید کار درستی باشد. هالتر میله فلزی (معمولا سنگین) است که صفحه وزنه های مختلفی می توانند بر روی آن قرار بگیرند.
از آنجایی که هالترها و صفحه وزنه ها بیشتر جداگانه فروخته میشوند، میتوانید به راحتی و به دلخواه سختی تمرینات قدرتی وزنهتان را با جستجوی مجموعهای از صفحه وزنههای مناسب خودتان تعیین کنید و میتوانید از هالتر برای انجام حرکات مختلفی از جمله اسکوات، ددلیفت، پرس سینه و غیره استفاده کنید.
بنابراین این وسیله کموبیش کاربردهای مختلفی دارد و از آنجایی که هالترها اغلب بلند و باریک هستند، جای کمی را میگیرند و به راحتی میتوانید به تمرینات تناسب اندام خانگیتان اضافه کنید.
انواع میله هالتر برای استفاده وجود دارند، پس انتخاب هالتری مطابق با نیازها و تمرینات بدنیتان بسیار مهم است.
راهنمای خرید حرفه ای میله هالتر
هنگام خرید میله هالتر باید دنبال چه ویژگی هایی باشید؟
وزن میله هالتر
بعضی از میله های هالتر بسیار سنگینتر از بقیه هستند مانند میله هالتر 20 کیلویی و اگر برای اولین بار وزنه بلند می کنید، باید مطمئن شوید که آیا می توانید هالترتان را قبل از اضافه کردن وزنه بلند کنید. به طور کلی، هالترهای بدنسازی بلندتر سنگینتر از هالترهای باریکتر و کوتاهتر هستند. پس هنگام خرید تاثیر متقابل اندازه و وزن را در نظر بگیرید.
طول میله
طول هالترها بین 5 تا 7 فوت (1 و نیم تا 2 متر) است و با وجود آنکه این اندازه شاید خیلی زیاد به نظر نرسد اما 1 فوت (30 سانتیمتر) خیلی فرق میکند.
هنگام خرید عرض شانههایتان را در نظر بگیرید و به دنبال گزینهای بگردید که اندازهتان باشد. به خاطر داشته باشید هالترهای بلندتر سنگینتر از هالترهای کوتاهتر هستند.
محدودیت وزنی
هالترهای مختلف وزنهای مختلفی را تحمل می کنند. (این بدین معنی است که برخی از هالترها میتوانند وزن بیشتری را نسبت به بقیه تحمل کنند) اگر دوست دارید وزنههای سنگین بلند کنید، به سراغ هالتری بروید که بتواند در برابر سختترین تمرینات بدنیتان نیز دوام بیاورد و اگر بار اولتان است، بدانید که شاید نباید خیلی به این موضوع توجه کنید.
هماهنگی صفحه وزنه با هالتر
ضخامت هالترها حدود 5 تا 25 سانتی متر است. برای این ضخامت چه نوع صفحه وزنه ای قابل استفاده است. اگر از قبل صفحه دارید، مطمئن شوید میله هالتری را می خرید که بتوانید از آن استفاده کنید. اگر هنوز هیچ صفحه وزنهای ندارید، هنگام خرید میله هالتر ضخامت آن را به خاطر داشته باشید.
بهترین مدل های میله هالتر
در ادامه لیستی از بهترین انواع مدل های میله هالتر خانگی و باشگاهی موجود در بازار آورده شده تا بتوانید گزینه مناسب را برای تمرین بعدی خود انتخاب کنید.
میله هالتر مدل A150 آستیندار سایز 150 سانتی متر
میله هالتر مدل S120 استیل سایز 120 سانتیمتر
میله هالتر مدل T120 ترانس سایز 120 سانتیمتر
میله هالتر مدل S150 استیل سایز 150 سانتیمتر
میله هالتر مدل A.S.120
میله هالتر مدل A180 آستیندار سایز 180 سانتی متر
میله هالتر مدل S180 استیل سایز 180 سانتیمتر
محافظ میله هالتر پاورجیم مدل 1452
میله هالتر مدل K150 خم سایز 150 سانتیمتر
میله هالتر مدل A170 آستیندار سایز 170 سانتی متر
میله هالتر مدل S170 سایز 170 سانتیمتری سایز M
گیره میله هالتر مدل 5 کد C-1104 بسته 2 عددی
میله هالتر مدل H1324
میله هالتر پاورجیم مدل 001 به همراه وزنه پامپ
میله هالتر مدل ۰۰۲
میله هالتر مدل A120 آستیندار سایز 120 سانتی متر
ابر اسکات روگ مدل R01
میله هالتر مدل 8555 به همراه دسته دمبل مجموعه 2 عددی
میله هالتر مدل A.S.150
میله هالتر کد A8
انواع میله هالتر
هالتر استاندارد
پیش از این، هالتر استاندارد متداولترین نوع هالتر بوده است که حالا در باشگاه های ورزشی، میله هالتر المپیکی جایگزین آن شده است. هالتر استاندارد هنوز هم در بازار باشگاه های خانگی محبوب است، زیرا کوتاهتر از میلههای المپیکی است که این نکته نگهداری و استفاده از آن در خانه را آسانتر میکند.
هالتر استاندارد یک میله صاف با آستینهای 1 اینچی در هر دو طرف برای صفحات هالتر است. این میله، سادهترین نوع طراحی هالتر میباشد و بهطورمعمول با طول 5 یا 6 فوت (حدود 1.8 متر) عرضه میشود. ازآنجاکه آستینهای میله 1 اینچی هستند، فقط میتوانند صفحات هالتری که در وسط سوراخ 1 اینچی دارند را در خود جای دهند.
اگر بهتازگی وزنهبرداری را شروع کردهاید، این مدل، هالتر خوبی برای شروع است. هالتر استاندارد را میتوان برای بسیاری از تمرینات ازجمله پرس بالای سر، پرس روی نیمکت و ددلیفت استفاده کرد.
میله هالتر المپیکی
در سالهای اخیر، میله هالتر المپیکی در سالنهای بدنسازی، باشگاههای کراس فیت و سالنهای مخصوص هالتر به یک استاندارد تبدیل شده است. این میله 7 فوتی (حدود 2.1 متر)، بلندتر از یک میله استاندارد است و دارای آستینهای 2 اینچی است که یعنی صفحات هالتر استفاده شده روی این میله باید در وسط دارای یک سوراخ 2 اینچی باشند.
میلههای المپیکی برای تمرینات قدرتی مناسبترین هستند، زیرا میتوانند وزن بسیار بیشتری را نسبت به هالتر استاندارد تحمل کنند. آستینها به گونهای طراحی شدهاند که چرخش داشته باشند و در لیفتهایی مانند اسنچ، کلین یا ددلیفت فشار کمتری به مچ دست وارد کنند.
اگر میخواهید تکنیک لیفت المپیکی خود را کامل کنید یا در لیفت های قدرتی تسلط داشته باشید، به هالتر المپیکی نیاز دارید. اما اگر بهتازگی وزنهبرداری را شروع کردهاید، یک هالتر استاندارد نیز کافی است. همهچیز به اهداف قدرت و تناسباندام شما بستگی دارد.
همچنین میتوانید میلههای المپیکی ضخیمتری تهیه کنید که اغلب به آنها میلههای ضخیم یا قطور نیز گفته میشود. میلههای دسته ضخیم هم اندازه هالترهای المپیکی اما ضخیمتر از آنها هستند و قطر این میله ها بهطورمعمول حدود 2 اینچ است. اگر از نظر قدرت نگهداری میله در دست (گریپ) مشکل دارید یا میخواهید عضلات ساعد خود را تقویت کنید، میلههای ضخیم میتوانند کارساز باشند.
میله هالتر پاورلیفتینگ
میله پاورلیفتینگ شبیه به میله المپیکی است، اما بهطور خاص برای سه تمرین پاورلیفتینگ طراحی شده است: اسکات، پرس روی نیمکت و ددلیفت. در مقایسه با هالترهای المپیکی، میلههای پاورلیفتینگ سفت و محکمتر و انعطافناپذیرتر هستند. این میلهها تحت فشار به اندازه میلههای المپیکی خم یا فشرده نمیشوند.
برخی از میلههای پاورلیفتینگ اندکی ضخیمتر از میلههای المپیکی هستند و آستینهای کمی بلندتری دارند تا وزنه بیشتری روی میله قرار بگیرد. اگر علاقهمند به رقابت در پاورلیفتینگ هستید یا بهطورجدی مشتاق تقویت پرس سینه خود هستید، میله پاورلیفتینگ برای شما کاربردی است.
میله هالتر خم EZ
هالتر خم EZ نوعی میله وزنهبرداری است که برای حرکات جلوبازو و سایر تمرینات بالاتنه طراحی شده است. میلههای حلقهدار EZ شکل «موجی» دارند که باعث میشود بهتر در دست قرار بگیرند و فشار کمتری به مچ دست و آرنج وارد کنند.
اگر میخواهید روی ساخت بهترین فرم عضلات بازو تمرکز کنید، شاید میله حلقهای EZ انتخاب مناسبی برای شما باشد. گنجاندن این نوع میله هالتر در برنامه تمرینی بازو میتواند به بهبود عملکرد شما و کاهش خطر التهاب تاندون آرنج یا آسیب مچ دست کمک کند. همچنین این نوع میله، هالتر بسیار کارآمدی برای تقویت قدرت در عضله جلوبازوی شما میباشد.
هالتر تراپ بار
تراپ بارها که تحت عنوان میلههای ششگوش نیز شناخته میشوند، میلههای وزنهبرداری ششضلعی هستند که برای ددلیفت با تراپ بار، شراگ، کول و سایر تمرینات بالاتنه طراحی شدهاند. شکل میله ششگوش به دلیل قرار گرفتن دستها در کنار بدن به جای جلوی آن، امکان وضعیت ددلیفت عمودیتری را فراهم میکند.
این میله فشار کمتری به مهرههای کمر (پایین کمر) وارد میکند و اگر در حال بهبودی (ریکاوری) پس از آسیبدیدگی کمر هستید یا قابلیت جابهجایی لازم برای درست قرار گرفتن در وضعیت شروع در ددلیفت معمولی را ندارید، هالتر تراپ بار یک گزینه مناسب است.
اگر میخواهید روی افزایش قدرت کمر و پاهای خود تمرکز کنید و درعینحال نیروی کمتری را به قسمت پایین کمر وارد کنید، هالتر تراپ بار خرید مناسبی است. ددلیفت با تراپ بار میتواند به ساخت عضلات چهار سر ران، باسن، همسترینگ، پشت و گریپ کمک کند.
میله هالتر اسکات گردنی
میله هالتر اسکات گردنی بطورکلی یک میله اسکات خمیده به همراه بالشتک ابری و یک دستههای دوتایی است که با در نظر گرفتن ایمنی و راحتی طراحی شده است. میلههای اسکات گردنی اغلب توسط پاورلیفترها و ورزشکاران قدرتی برای کمک به کاهش فشار روی شانهها و گردن در طول اسکات سنگین استفاده میشود. این میلهها میتوانند انتخاب خوبی برای افراد مبتلا به کمردرد یا مشکلات حرکتی نیز باشند.
وزن نیز بر روی این میله گردنی به طور متفاوتی توزیع میشود که میتواند برای برخی از وزنهبردارها یک مزیت باشد. اگر به دنبال میلهای هستید که به شما کمک کند تا با خیال آسودهتر و با فشار کمتری اسکات بزنید، یک میله هالتر اسکات گردنی گزینه مناسبی است.
میله هالتر سوئیسی
میله سوئیسی که تحت عنوان میله فوتبال نیز شناخته میشود، دارای چندین دسته است که این امکان را فراهم میسازد تا کف دستها رو به سمت هم، بر روی میله قرار بگیرند. این طرز گرفتن میله برای افرادی که مشکلات شانه یا ضعف قدرت جابهجایی شانه دارند کارآمد است.
میله سوئیسی را میتوان همانند میلههای المپیک برای بسیاری از تمرینات بالاتنه نظیر پرس سینه، زیر بغل پارویی، پشت بازو و جلو بازو استفاده کرد. اگر به دنبال هالتری هستید که به شما امکان میدهد این تمرینات را با گریپ خنثی (قرار گرفتن دستها در موقعیت روبروی هم) انجام دهید، میله هالتر سوئیسی میتواند گزینه مناسبی باشد.
سؤالات متداول
طول میله هالتر چقدر باید باشد؟
میله هالتر المپیک مردان یک میله فلزی است که 2.2 متر طول دارد. انتهای بیرونی 50 میلیمتر قطر دارد، در حالی که قطر قسمت دستگیره 28 میلیمتر و طول آن 1.31 متر است.
وزن میله هالتر چقدر است؟
در اینجا دو چیز وجود دارد که باید در نظر بگیرید: وزن میله و میزان وزنی که بلند می کنید.
اول، در حالی که وزن میله هالتر استاندارد 20 کیلوگرم است، برخی از تولیدکنندگان هالتر مخصوص بانوان را نیز می فروشند که 15 کیلوگرم وزن دارد. اگر خانمی هستید که در خانه تمرین می کنید، ممکن است گزینه خوبی برای شما باشد. استفاده از آن در لیفت های بیشتر آسان تر خواهد بود.
دوم، باید در نظر بگیرید که چقدر قوی هستید. اگر یک پاورلیفتر هستید که بیش از 200 کیلوگرم وزن روی میله میاندازد، میلههای ضعیفتر میتوانند به مرور زمان خم شوند. اگر معمولا وزنه های خود را پایین می اندازید، همین اتفاق می افتد. میله های سفت می توانند آسیب دیده و خم شوند.
هر فردی که بیش از 110 کیلوگرم در هر لیفت بلند میکند باید روی میلهای با کیفیت بالاتر و قویتر سرمایهگذاری کند که به طور قابل توجهی دوام بیشتری خواهد داشت.
بهترین روش افزودن وزنه به هالتر
اگر رک (پایه هالتر) دارید، ابتدا با قرار دادن هالتر بدنسازی روی رک شروع کنید. سپس، یک صفحه وزنه را در یک طرف هالتر قرار دهید (طبق یک قاعده کلی، همیشه تمایل دارید ابتدا بزرگترین و سنگینترین وزنهتان را بگذارید).
به افزودن صفحهها ادامه دهید تا جایی که تعداد وزنههای دلخواهتان را قرار داده باشید، سپس با استفاده از گیره هالتر وزنهها را محکم کنید. این مراحل را در طرف دیگر نیز تکرار کنید تا مطمئن شوید که وزنهها را به طور مساوی به دو طرف میله اضافه میکنید.
اگر رک ندارید، شاید باید وزنه را روی زمین به میله اضافه کنید. بدین منظور، باید یک طرف میله را بالا بگیرید، یک صفحه را قرار دهید، با دقت میله را پایین بگذارید و این مرحله را در طرف دیگر نیز تکرار کنید ( ابتدا با قرار دادن یک صفحه در هر طرف میتوانید میلهتان را ثابت کنید و کنترل آن را به دست آورید).
سپس بقیه صفحهها را اضافه کنید و با استفاده از گیره میله هالتر وزنهها را محکم کنید. اگر روی زمین وزنهها را اضافه میکنید، حواستان باشد وزنهها و هالتر را روی یک حوله قرار دهید (این کار از برخورد لوازم به زمین جلوگیری میکند).
بهترین تمرینات با هالتر چه هستند؟
تمرینات بسیار زیادی وجود دارند که میتوانید با استفاده از میله هالتر بدنسازی انجام دهید. اگر میخواهید بیشتر روی پایینتنهتان کار کنید می توانید ددلیفت و اسکوات انجام دهید و اگر میخواهید روی بالاتنهتان کار کنید می توانید انواع حرکات پرس و کلین[1] را انجام دهید.
[1] کلین یعنی بلند کردن وزنه از روی زمین و آوردن آن روی شانه
خلاصه
هنگامی که قصد خرید یک هالتر برای سالن بدنسازی خانگی خود را دارید، بهاحتمال زیاد فقط یکی از آن ها را خریداری می کنید. در این راهنمای خرید آلبا اسپرت، ما قصد داشتیم 20 مدل از بهترین انواع میله هالتر موجود در بازار را به اشتراک بگذاریم، تا بتوانید هالتر مناسب را برای تمرین خود انتخاب کنید.
انتخاب یک هالتر که برای همه مناسب باشد غیرممکن است. طیف گستردهای از سبکها، وزنهها و گزینهها برای رفع نیازهای هر کسی وجود دارد.
چه در حال ساختن یک باشگاه ورزشی خانگی یا خرید تجهیزات جدید برای یک باشگاه تجاری باشید، این لیست شما را در مسیر درست راهنمایی می کند.
“آماده ای که وزنه برداری خود را به سطح بعدی ببری؟ مقاله ما را در مورد بهترین وزنه های هالتر برای جفت شدن با میله هالتر جدید خود بخوانید و شروع به بدنسازی کنید امروز مانند یک حرفه ای!”