کفی های شنا (پدال دست)، یکی از محبوبترین تجهیزات کمک تمرینی میان شناگرهای مبتدی تا حرفهای هستند؛ دلیلش واضح است: همانطور که استفاده از فین شنا و فلیپرها سبب تقویت قدرت پایینتنه میشوند، استفاده از کفی همراه با دوقلو شنا، موجب افزایش چشمگیر قدرت بالاتنه و تقویت نیروی دستها هنگام انجام انواع شنا میشود.
در ادامه بهترین انواع کفی شنا موجود در بازار برای استفاده قدرتی و سرعتی، لیست شدهاند:
کفی شنا مدل M1
کفی شنا کد 3102 بسته 2 عددی
کفی شنا مدل SP02 سایز L
کفی شنا مدل ایت 8 مجموعه دو عددی
کفی شنا مدل 30-32
کفی شنا مدل 45-47 قدرتی
کفی شنا مدل INS-hand paddles مجموعه 2 عددی
کفی شنا مدل 33-35
کفی شنا فونیکس مدل TP300L
کفی شنا مدویو مدل PRO سایز L
کفی شنا زاگز مدل 230R
کفی شنا مدل INS-hand paddles مجموعه 2 عددی
کفی شنا فشی مدل 4287f
کفی شنا آکوا فیل مدل 4298
راهنمای خرید کفی شنا
در این راهنمای آلبا اسپرت، به بررسی انواع کفی شنا موجود در بازار، ویژگیهای هرکدام، تناسبشان با مهارت شناگران و سایر موارد خواهیم پرداخت.
هنگام خرید به چه ویژگیهایی توجه کنیم؟
اندازه کفی
کفی شنایی را انتخاب کنید که اندکی از دستهایتان بزرگتر باشد؛ میدانم که انتخاب مدل سایز بزرگ وسوسه کننده است؛ چراکه خیال میکنید هرچه کفی بزرگتر باشد، نیرو و سرعتتان هم بیشتر خواهد شد؛ اما باید هدفتان، افزایش تدریجی قدرت بدنیتان باشد؛ نه اینکه باعث مصدومیت شانههایتان شوید!
درمورد فینها هم این موضوع صادق است: هرچه فین بزرگتر باشد، سرعت ضربه پاها در آب کندتر خواهد شد. کفیای مناسب است که بتواند میان افزایش قدرت بالاتنه و سرعت ضربات دست، توازن ایجاد کند؛ یعنی تجربهی شناگر تا حد ممکن به حالت شنای بدون استفاده از کفی، نزدیک باشد.
ارگونومی
کفیهای دست با ویژگیهای مختلف متنوعی تولید میشوند، مانند: قطر، شکل، حفرهدار یا بدون حفره و سایر موارد. مدلهای حفره دار (شامل سوراخهای ریز در کف آنها)، تجربه شنا بدون استفاده از پدال دست را تداعی میکنند.
کفیهای قدیمی برند اسپیدو، به شکل یک مستطیل ساده بودند؛ اما از آن زمان تاکنون، کفیهای متنوعی تولید شده است که برخی از آنها به فرم طبیعی قرارگیری انگشتان دست در آب طراحی شدهاند؛
برخی دیگر از کفیها طوری طراحی شده اند تا با کف دست بطور کامل در تماس قرارگیرند؛ اما بطور کلی، اکثر کفیها بصورت مسطح طراحی میشوند.
کفیهای بند دار یا بدون بند
بیشتر گزینههای موجود توسط بندهای پلاستیکی به دستها متصل میشوند: بند کوچکتر به دور مفصل انگشت میانی و بند بلندتر دور مچ دست بسته میشود. افراد مبتدی ترجیح میدهند که از هردو بند کفی استفاده کنند تا در آب کنترل بهتری داشته باشند.
با گذشت زمان و افزایش مهارت و تجربه شناگر، میتوان فقط از بند مخصوص مفصل انگشت میانی دست استفاده کرد؛ این کار موجب افزایش تمرکز روی تکنیک شنا میشود. نبستن بند مچ دست، باعث میشود تا هنگام اجرای کامل حرکات دست در آب، فشار روی عضلات بالاتنه افزایش یابد.
در آخر، کفیهایی هم هستند که بند ندارند و برای شناگرهای حرفهای گزینه مناسبیاند.
پرسشهای متداول
فواید استفاده از کفی شنا چیست؟
کفیهای شنا جزو محبوبترین تجهیزات کمک تمرینی در استخرها هستند و استفاده از آنها مزایای زیادی دارد؛
از جمله:
– قدرت: کفیها موجب افزایش مقاومت آب هنگام شنا میشوند؛ به همین دلیل، قدرت بالاتنه شناگر افزایش مییابد؛
– استقامت: استفاده از کفی موجب افزایش تحمل و قدرتبدنی طی انجام حرکات شنا میشود؛
– افزایش شتاب: کفی شنا موجب افزایش سطح تماس دستها با آب میشود؛ که در نتیجه، سرعت شناگر افزایش مییابد؛
– تعادل عضلانی: به دلیل وجود مقاومت آب هنگام شنا، گروه عضلانیای که کمتر تمرین داده شدهاند نیز، تقویت میشوند و این موضوع به حفظ تعادل عضلانی بدن کمک میکند؛
– پیشگیری از مصدومیت: هرچه تکنیک بهتر و عضلات قویتری داشته باشید، ریسک مصدومیت کاهش مییابد؛
– پیشرفت سریع: مزیت ضمنی استفاده از پدال دست این است که با بهبود تکنیک، افزایش توان و قدرت عضلانی؛ سرعت پیشرفتتان در تمرینات افزایش خواهد یافت.
چرا از کفی شنا باید استفاده کنیم؟
کفیها باعث تقویت عضلات ساعد، پشت بدن، سینه و شانهها میشود؛ همچنین یکی از ابزارهای کارآمد برای اصلاح تکنیک شنا هستند. حذف بند مچ کفی و استفاده از بند مفصل انگشت میانی، موجب تقویت ضربه صحیح دست هنگام ورود به آب میشود.
کفیها به دلیل گسترش سطح تماس دست با آب، باعث تقویت نیروی کششی دستها حین انجام انواع شنا میشوند و در نهایت، آگاهی شناگر نسبت به فرم حرکت بدنش در آب و کنترلش، افزایش مییابد.
چه نوع کفی شنایی برای من مناسب است؟
انتخاب کفی مناسب، به سلیقه فردی و هدف نهاییاش وابسته است: اگر هدفتان بهبود سرعت و قدرتتان است، کفیهای شنا برند اسپیدو، از بهترین گزینههای بازار هستند؛ برای تقویت کنترل و افزایش آگاهی از فرم حرکت بدنتان هنگام شنا، بهتر است از کفیهای انگشتی استفاده کنید: این پدالها برای تمرین دست اسکالینگ(حرکت نرم و ملایم دست ها در آب) مناسباند؛ در نهایت، اگر هدفتان بهبود و اصلاح تکنیک است،
از اینکه شناگران حرفهای، چند جفت مختلف از کفیهای شنا را داخل ساک ورزشی خود حمل میکنند، تعجب نکنید! بهتر است از چند جفت کفی مختلف، متناسب با هدف و نوع تمرینان استفاده کنید.
چرا شناگران از کفی استفاده میکنند؟
کفیهای شنا موجب افزایش قدرت کششی دستها در آب (هنگام جمع کردن دست ها) و همچنین باعث بهبود تکنیک شناگر میشوند. کفیها از ابتدا برای تمرینات قدرتی شنا طراحی شده بودند: به سبب افزایش سطح تماس بدن با آب، فشار بیشتری به عضلات بالاتنه شناگر وارد میشود و بطور کلی، قدرتبدنی شناگر افزایش مییابد.
در سالهای اخیر، کفیهایی مبتنی بر بهبود تکنیک تولید شدهاند که نحوه ورود دست به داخل آب را تصحیح میکنند؛ همچنین، موجب وارد شدن فشار مداوم به کف دستها میشوند و در نهایت، کنترل حرکات بدن و تجربه شناگر را بهبود میبخشند.
کدام سایز کفی شنا برای من مناسبتر است؟
بطور غریزی خیال میکنیم که هرچه سایز کفی بزرگتر باشد، سطح تماس دست با آب بیشتر میشود و در نتیجه، شتاب بیشتری هنگام حرکت خواهیم داشت؛ اما کفیهای بزرگ، سرعت حرکت دست در آب را کاهش میدهند که این موضوع، در روند اصلاح تکنیک اثر منفی دارد.
باید کفیای را انتخاب کنید که فقط کمی از کف دستتان بزرگتر است: برای تمرینات شخصی و حتی آموزش، اندازه کفی باید حدودا 25 درصد از اندازه کف دستتان بزرگتر باشد.
آیا استفاده از کفی شنا برای افراد مبتدی مناسب است؟
افراد مبتدی باید در انتخاب کفی شنای مناسبشان محتاط باشند: برای تمرینات اولیه، باید بر اجرای صحیح اصول پایهای شنا تمرکز و تکنیک و فرم اصولی را حفظ کنند.
برای شناگرانی که تکنیک مناسبی ندارند، استفاده از کفی موجب فشار مضاعف هنگام انجام حرکات دست میشود؛ همچنین انتخاب کفی با سایز نامناسب، اثر مخربی روی تمریناتشان خواهد گذاشت.
انتخاب بزرگترین سایز کفی مانند این است که یک فرد مبتدی بخواهد برای شروع تمرین در اولین جلسه باشگاه بدنسازی، از سنگین ترین وزنهها استفاده کند تا عضلاتش سریعتر رشد کنند!
کفیهای شنا، تنش و نیرو را در شانهها و مفاصل آرنج افزایش میدهند؛ به همین دلیل باید از آنها عاقلانه و به تدریج استفاده کرد.
به افراد مبتدی توصیه میکنیم که جهت شروع، فقط برای بهبود تکنیکشان از کفی استفاده کنند؛ پس از بهبود فرم شنا، با استفاده تدریجی و مداوم از کفیها، توان و قدرت بدنیشان نیز افزایش خواهد یافت.
نتیجهگیری
از نظر من، پدال های دست یکی از بهترین وسایل شنا جهت تقویت گروههای عضلانی بالاتنه و بهبود کنترل و حس شناگر نسبت به حرکت بدنش در آب هستند.
برخی شناگران، طرفدار و گروهی دیگر مخالف استفاده از کفیهای شنا هستند؛ در هر صورت کفیها، همزمان بهترین ابزار کمکی جهت اصلاح تکنیک و همچنین تقویت قدرت بازوها و شانهها هستند.
توجه داشته باشید که هر شناگر، از کفیهای مخصوص به خودش، استفاده میکند؛ توصیه میکنم از آنها در مورد ویژگی کفیهای مورد استفادهشان، سوال کنید و در صورت امکان، چند دور با کفیهایشان تمرین کنید.