در مقایسه با لباس های دیگر مورد نیاز کوهنوردی، شلوار کوهنوردی یکی از حیاتی ترین ابزارهای یک کوهنورد موفق است. گرما، راحتی، محافظت در برابر بوتههای روی زمین، آزادی عمل در حرکت کردن و فضای بیشتر برای نگهداری از وسایل از جمله امکانات شلوارهای مخصوص کوهنوردی هستند.
شلوار مناسب رطوبت را جذب میکند و وقتی هوا گرم است، شرایط لازم برای خروج گرما را فراهم میکند و وقتی هوا سرد میشود، به حفظ گرما کمک میکند. در گذشته در حالی که اساساً یک انتخاب برای شلوارهای کوهنوردی داشتید (شلوار پشمی)، امروزه شلوار های مناسب برای کوهنوردی از مواد مختلفی درست میشوند، از جمله اسپندکس، نایلون، ترکیب پلیمری و البته پشم که هنوز هم در کوهستان قابل استفاده است.
در این مطلب آلبا اسپرت قرار است راهنمای خرید بهترین مدلهای شلوار کوهنوردی مردانه و زنانه بخوانید و به سوالات متداول که قبل از خرید امکان دارد با آنها مواجه شوید پاسخ داده شود. همچنین برای راحتی در انتخاب شما، 20 مدل برتر موجود در بازار را برای خرید اینترنتی معرفی می کنیم.
راهنمای خرید شلوار کوهنوردی
بیشتر شلوارهای کوهپیمایی از یک طرح اولیه پیروی می کنند: یک شلوار با پارچه قابل تنفس و بادوام بردارید، سپس جیب ها و راحتی را بررسی کنید. راحتی مهم ترین بخش یک شلوار مناسب برای کوهنوردی است.
تفاوت های عمده در شلوار به چند جزئیات اصلی باز می گردد.
چیزهایی که باید موقع خرید شلوار کوهنوردی به آن توجه کنیم:
در ادامه چند نکته دیگر را مطرح میکنیم که قبل از خرید شلوار مناسب کوهنوردی باید به خاطر داشته باشید.
جنس پارچه
همان طور که در بالا اشاره کردیم، باید شلوار کوهنوردی تان رطوبت هوا را جذب کند و شما را گرم نگه دارد. به این ترتیب بسیاری از افراد محافظ نایلونی نرمی را ترجیح میدهند که از آنها در برابر باد و باران کم محافظت میکند. همچنین ممکن است جنس اسپندکس (یک نوع پارچه مصنوعی با خاصیت کشش مناسب) را در نظر داشته باشید چون دامنه حرکتی خیلی خوبی را برایتان فراهم میکند.
وقتی هوا شروع به سرد شدن میکند، باید به طور جدی پشم را در نظر بگیرید. پشم رطوبت را جذب میکند و در عین حال از ایجاد بو جلوگیری میکند و شما را راحت و گرم نگه میدارد.
نایلون سبک، قابل تنفس و و دارای خاصیت کشسانی است. همچنین به سرعت خشک می شود.
پنبه نرم و قابل تنفس است اما به طور کلی آنقدر بادوام نیست.
اگر تنفس برای شما مهم است، شلوار سبک تری انتخاب کنید. هر زمان که ممکن است، برای تست شلوار را بپوشید، اگرچه بسیاری از فروشگاه های آنلاین گزینه های بازگشت یا تعویض سایز را ارائه می دهند.
وزن
بیشتر کوهنوردان زمان پیاده روی فقط شلواری را که پایشان است با خودشان دارند و چندان نگران وزن نیستند. با این حال، اگر میخواهید یک کیلومتر اضافی را طی کنید و یک شلوار دوم و اضافه را در وسایلتان جا دهید، قطعاً باید وزن آن شلوار را در نظر بگیرید.
یک قاعده کلی وجود دارد که میگوید آن شلوار اضافه باید کمتر از نیم کیلو باشد و شلوارهای پیاده روی زیادی هستند که برای این منظور مناسباند، از جمله چندین شلواری که در فهرست بالا حضور داشتند.
جیب ها
بعضی از افراد به ویژگیهای شلوارهای اسپندکس مخصوص فضای باز اعتقاد دارند و عالی است. اگر چه برای پولمان به جیب نیاز داریم. جیبها به شما اجازه میدهند وزنی را که حمل میکنید بهتر تقسیم کنید.
همچنین میتوانید وسایلی که برای زنده ماندن نیاز دارید مثل چراغ قوه، قطبنما، ابزار چند کاره و غیره را در جیب شلوارتان قرار دهید و در هر شرایطی فوراً در دسترس خواهند بود. نقشه، شمع، آتش زنه، خوراکی های انرژی زا و چیزهای دیگر نیز گزینههای عالی برای جیب شلوار کوهنوردی تان هستند.
مقاومت در برابر آب
اگرچه شلوارهای کوهنوردی کاملاً ضد آب پیدا نمیکنید، (شلوار کوهنوردی ضد آب واقعی تقریباً هیچ قابلیت تنفسی ندارند) این ویژگی معمولاً لازم نیست.
نکته مهم این است که در برابر آب مقاوم باشند و بتوانند به سرعت خشک شوند. هر یک از شلوار های مناسب کوهپیمایی ذکر شده در پایین، در صورت خیس شدن در هنگام بارش باران یا عبور از رودخانه، زود خشک می شوند.
کمربند
اگر کل روز را مشغول کوهنوردی بودهاید و چیزی بیشتر از یک خوراکی انرژیزا نخوردید و 10 ساعت هم از صبحانهتان گذشته، میبینید که شلوارتان از پایتان میافتد. کاملاً طبیعی است.
برای این که شلوار کوهنوردیتان را سر جایشان نگه دارید به شلوار کمربنددار، بند کشی یا حلقه هایی برای عبور کمربندتان نیاز دارید. نگران نباشید، بسیاری از انواع شلوارهای مخصوص فضای باز دارای کمربند هستند.
برند و قیمت
بعضی از افراد تمایل خواهند داشت که از برندهایی استفاده کنند که یا سابقه دارند یا حداقل درباره شان شنیدهاند. برای بعضی دیگر، این که چه کسی شلوار را تولید کرده کاملاً نامربوط است.
درست است که دوست داریم در مورد چیزی مثل شلوار کوهنوردی و سایر وسایل کوهنوردی شاهد رقابت در بازار باشیم، اما معمولاً به نامهای تجاری پایبند هستیم. اما فقط ما اینطوری هستیم. یکی از چیزهای خوب در مورد شلوارهای مخصوص فضای باز این است که می توانید با قیمت مناسب شلوار خیلی خوبی تهیه کنید که تا سالها دوام بیاورد.
بهترین مدل های شلوار کوهنوردی
در ادامه لیستی از بهترین مارک های شلوار کوهنوردی زنانه و مردانه زمستانه و تابستانه موجود در بازار برای راحتی انتخاب شما لیست شده. معیار های انتخاب کیفیت پارچه و نظرات خریداران قبلی بوده.
انواع شلوار کوهنوردی مردانه
شلوار کوهنوردی مردانه هیواک مدل بوشکرفت کد 72
شلوار کوهنوردی مردانه مدل SN_F1868
شلوار کوهنوردی مردانه فورکلاز مدل 100
شلوار کوهنوردی مردانه مدل 121
شلوار کوهنوردی مردانه مدل وینداستاپر
شلوار کوهنوردی مردانه مدل 121
شلوار کوهنوردی مردانه پروتکتیو مدل GB-18401
شلوار کوهنوردی مردانه اسنو هاوک مدل 8385
شلوار کوهنوردی مردانه بلک آرال مدل 7201
شلوار کوهنوردی مردانه مدل C4045
انواع شلوار کوهنوردی زنانه
شلوار کوهنوردی زنانه کچوا مدل SH500
شلوار کوهنوردی زنانه کچوا مدل Q-cmp
شلوار کوهنوردی زنانه کچوا مدل 444
شلوار کوهنوردی زنانه کچوا مدل Q-cmp2
شلوار کوهنوردی زنانه اوت دور مدل وینداستاپر
شلوار کوهنوردی زنانه مدل وینداستاپر
شلوار کوهنوردی زنانه مدل WIND 112
شلوار کوهنوردی زنانه مدل وینداستاپر
شلوار کوهنوردی زنانه مدل بارانی نفوذ ناپذیر آب کد 012.015
شلوار کوهنوردی زنانه مدل 99K60
سوالات متداول
در ادامه چند سوال رایجی را می بینید که به انتخاب یک شلوار کوهنوردی خوب مربوط است.
بهترین مواد برای شلوار کوهنوردی چیست؟
باید از مواد سبکی درست شده باشند که تنفس پذیر باشد و به شکل موثری رطوبت را جذب و در عین حال گرما را حفظ کند. برای کوهنوردی در هوای سرد، با انتخاب پشم ضرر نمی کنید، اما اگر پشم تحریکتان میکند، امروزه چند جایگزین مصنوعی هم وجود دارد. یادتان باشد؛ این که هوا بیرون سرد است لزوماً به این معنی نیست که به شلوار سنگینتری نیاز دارید.
شلوار بادی که نگذارد باد سرد به پوستتان نفوذ کند شاید تنها چیزی باشد که به آن نیاز دارید. یا این که از زیر شلوار لگی از جنس اسپندکس، پلیپروپیلن یا نایلون بپوشید. اگر هوا گرمتر شد، همیشه میتوانید این لایههای لباس را دربیاورید تا با دمای هوا هماهنگ شوید.
بهترین مارک شلوار کوهنوردی کدام است؟
بهترین مدل های شلوار کوهنوردی مردانه و زنانه متعلق به برند کلمبیا است. این شرکت به طور مداوم برای هر فصل و تقریباً هر شرایطی، شلوارهای مخصوص کوهنوردی و راه پیمایی طولانی با کیفیت بالا، دوام بالا، تناسب خوب و جذاب را تولید میکند. در لیست پایین چند مدل از این برند نیز پیشنهاد شده.
یک شلوار کوهنوردی خوب باید چه اندازهای باشد؟
وقتی بحث اندازه پیش میآید، شلوارتان باید راحت باشد و جلوی آزادی حرکتتان را نگیرد. احتمال زیاد شلوار دیگری برای پیاده گردی و کوهنوردی همراهتان نمیبرید، بنابراین باید مطمئن باشید شلواری که میپوشید اذیتتان نمیکند. قبل از این که جرأت به خرج دهید و وارد کوهستان شوید، با این روش شلوارتان را امتحان کنید.
اسکوات – یک اسکوات کامل انجام دهید و در همان حالت بمانید. آیا شلوارتان جایی از بدنتان را میخورد؟ اگر بدنتان را میخورد، این حالت احتمالاً در درازمدت باعث به وجود آمدن مشکل میشود. آیا تا عضله ساق پایتان بالا میآید؟
شلوار باید در چند سانتیمتری بالای کفش کوهنوردی تان بماند، در غیر این صورت خیلی برایتان کوتاه است. آیا باسنتان همچنان داخل شلوار قرار دارد؟ اگر باسنتان از شلوار بیرون زده یعنی شلوار برایتان خیلی کوچک است.
بنشینید — اگر وقتی به صورت معمولی مینشینید شلوار برایتان تنگ است، باید یکی دیگر را امتحان کنید.
یکی از زانوهایتان را بالا ببرید — هر کدام از زانوها را تا جایی که میتوانید بالا ببرید. آیا شلوار روی پاهایتان ماند؟ آیا فاقش شکافت؟ آیا شلوار نگذاشت شما تا ارتفاعی که میخواستید زانوهایتان را بالا ببرید؟ اگر پاسخ هر یک از این سوالات «بله» است، شلوار دیگری را امتحان کنید.
چگونه بهترین شلوار مناسب برای کوهنوردی را انتخاب کنیم؟
به غیر از موارد بالا که باید در نظر بگیرید، دوام، تنفس پذیری پارچه، خشک شدن سریع، کمربند یا یک جور بند کشی در کمر (چون به خاطر کوهپیمایی در کل روز وزن کم میکنید) و وزن (سبکتر برای تابستان، سنگینتر برای زمستان) چیزهای دیگری هستند که باید در شلوار پیاده گردی به دنبالشان بگردید.
اگر شلوار تمام این معیارها را دارد و از نظر طرح و رنگ حس خاصی به شما میدهد احتمالاً برایتان مناسب است.
کوله پشتی ورزشی مدل K-101