من واقعاً نمی دانم که آیا یوگا ورزش مناسبی برای افراد مبتلا به آرتروز است یا خیر. تنها چیزی که میدانم این است که تحرک داشتن برای مبتلایان به آرتروز مهم است اما میترسم که به مفاصل خود فشاور بیاوریم و بدتر شوم.
من یکی از طرفداران پر و پا قرص یوگا هستم چون ورزشی عالی برای ورزیده کردن عضلات است و باعث برقرار تعادل در تمام نواحی بدن از جمله ارگان های داخلی میشود.
یوگا همچنین انعطاف پذیری را افزایش میدهد که روشی پیشگیرانه موثر برای افرادی است که به کمردرد مزمن دچار هستند. علاوهبراین، یوگا برای سیستم عصبی مفید است و باعث ریلکسیشن عمیق و همچنین کاهش استرس میشود.
نگرانی ها در مورد ایمن و موثر بودن یوگا برای افراد مبتلا به آرتروز را محققان دانشگاه جان هاپکینز برطرف کردند. مطالعه انجام شده توسط این دانشگه بزرگترین سنجش صورت گرفته به صورت رندوم برای بررسی تاثیر یوگا بر سلامتی روان و جسم و همچنین کیفیت زندگی بیماران مبتلا به آرتروز بوده است.
در این مطالعه، 75 بیمار مبتلا به التهاب مفصل زانو یا روماتیسم آرتروزی داشتند شرکت داشتند. محققان به صورت رندوم این 75 نفر را به دو گروه تقسیم کردند، یک گروه به روال عادی زندگی خود ادامه دادند و گروه دیگر 8 هفته یوگا کردند، یعنی دو کلاس در هفته در کنار یک جلسه تمرین خانگی.
پس از 8 هفته، گروهی که یوگا میکردند در مقایسه با گروه دیگر 20 درصد کاهش درد، افزایش انرژی و همچنین بهبود خلق و خو و تحرک بیشتر از جمله توانایی انجام امور مضاعف در خانه را تجربه کردند. تمام این فواید هنوز هم پس از 9 ماه جاری است.
محققان همچنین شاهد افزایش سرعت پیادهروی در گروه یوگا شدند اما این بهبود به اندازه تحولات دیگر قابل توجه نبود. در زمینه تعادل و قدرت بالاتنه اما تفاوت فاحشی میان دو گروه مشاهده نشد.
بسیاری از پزشکان نگران تاثیر منفی یوگا روی مفاصل آسیب پذیر بیماران خود بودند. به همین دلیل قبل از آغاز مطالعه، شرکتکنندگان مورد معاینه کامل پزشکان خود قرار گرفتند و همچنین از نظر روانی و فیزیکی توسط محققان دانشگاه جان هاپکینز ارزیابی شدند. مربیان یوگا هم درمانگران باتجربه یوگا بودند که آموزشهای اختصاصی برای اصلاح حرکات با لحاظ کردن توانایی های هر فرد دریافت کرده بودند. شرکت کنندگان در این مطالعه البته در جریان این تحقیق به مصرف داروهای آرتروز خود ادامه دادند.
یافته های جدید این تحقیق خبر خوبی برای افراد مبتلا به آرتروز است. برآورد میشود که تا 90 درصد از این بیماران فاقد تحرک کافی به منظور مدیریت شرایط خود هستند. محققان دانشگاه جان هاپکینز میگویند، علت اینکه بیماران مبتلا به آرتروز تحرک کافی ندارند صرفاً درد و گرفتگی مفاصل نیست بلکه آنها نمیدانند که چگونه باید تحرک داشته باشند.
به همین دلیل این محققان چک لیستی برای پزشکان تهیه کردهاند تا راحت تر بتوانند انجام یوگا را به بیماران خود با امنیت خاطر توصیه کنند.
اگر آرتروز دارید و می خواهید یوگا کنید حتماً با پزشک خود در مورد مفاصل آسیب پذیر خود مشورت نمایید و آمادگی انجام حرکات اصلاح شده یوگا را داشته باشید. همچنین مربی یوگا باید از محدودیتهای شما کاملاً آگاه باشد.
امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شود. و در راستای درمان آرتروز مفید بوده باشد در ادامه ای مطلب خواندن چطور یوگا را شروع کنیم؟ کلیات، آداب کلاس و باورهای غلط رایج را نیز به شما همراهان عزیز توصیه می کنیم.